lunes, 28 de julio de 2008

Mas replica 'El Mundo'

Artur Mas ha assegurat que "ni l'Aznar de la majoria absoluta" hagués agredit el model educatiu català com, segons ell, s'està fent actualment. El líder de CiU, en la cloenda de la 26a edició de l’escola d’estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), ha afirmat que el perills per Catalunya provenen “tant dels que fan el Manifiesto com dels que fan el decret de la tercera hora de castellà a l’escola”, una agressió al model educatiu català que “no es va atrevir a fer ni l’Aznar de la majoria absoluta i el fan els socialistes del somriure de Zapatero, i amb ministres del PSC”. “Les amenaces per Catalunya venen tant dels del garrot com dels del somriure”.

El líder nacionalista ha subratllat que “l’alternativa a tot això només vindrà del catalanisme, no només de la política, sinó que ens hem de deixar ajudar per gent que potser no es farà un carnet, però que té ganes que el país vagi endavant”. En aquest sentit, Mas ha fet una convocatòria a la gent de la JNC: “Ajudeu-nos a fer la casa gran del catalanisme a base de convéncer gent jove per a que s’hi incorporin”.

Les paraules de Mas coincideixen amb una nova informació del diari 'El Mundo', en portada a quatre columnes, segons la qual "el model escolar català només s'aplica en Groenlàndia i les Feroe". El diari denuncia també que, segons la seva opinió, "cap país de l'UE no incorre en el disbarat lingüístic d'Espanya" mentre el seu director, Pedro J. Ramírez, creu que el nacionalisme català ha "decidit imposar el català com a única llengua en l'espai públic".

No hay comentarios: